€2.187,85 opgehaald

Doel: €5.000

Doneer via onze teampagina

Welke spullen hebben wij nodig voor de reis?

Wij, van Team Frosty Lovers, zijn klaar om de kou in te gaan voor een goed doel! Dit jaar doen wij mee aan de Noordkaap Challenge 2023 en het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor het goede doel “Het Vergeten Kind”. Voordat wij de deur uitgaan, is het belangrijk om onze auto voor te bereiden en ervoor te zorgen dat wij alle spullen hebben die wij nodig hebben voor de reis.

Laten we eens kijken naar wat wij mee moeten nemen:

 1. Kleding: Wij zullen onze warmste sokken, handschoenen, mutsen en jassen aantrekken. Als het echt koud is, overwegen wij om een paar lagen kleding te dragen om ons warm te houden. Daarnaast zullen wij ook extra sets kleding meenemen voor het geval wij nat worden of als reserve.
 2. Eten en drinken: Wij zullen voldoende eten meenemen om de hele reis te overbruggen, zoals snackbars, mueslirepen, sandwiches en flesjes water. Vergeet ook niet om een thermosfles met warme drank mee te nemen voor extra comfort tijdens de koude rit.
 3. Slaapzakken en andere opvouwbare spullen: Als wij van plan zijn om te overnachten in de auto, zullen wij slaapzakken meenemen om ons warm te houden. Wij zullen ook kussens en opvouwbare dekens meenemen voor extra comfort.
 4. Navigatieapparatuur: Wij zullen ervoor zorgen dat wij een kaart of een GPS-apparaat hebben om ons te helpen de weg te vinden.
 5. Gereedschap: Wij zullen een paar essentiële gereedschappen meenemen, zoals een breekijzer, zaklamp, shovel (om sneeuw weg te schrapen) en een handdoek om sneeuw en ijs te verwijderen van de ramen.
 6. Eerste hulp kit: Wij zullen onze eerste hulp kit meenemen, die onder andere verbandmiddelen, pijnstillers, een thermometer, maagzuurtabletten en medicijnen tegen reisziekte kan bevatten.
 7. Brandstof: Wij zullen ervoor zorgen dat wij voldoende brandstof hebben om de hele reis te overbruggen, plus een extra reservevoorraad voor het geval wij stranden in de kou.
 8. Extra batterijen en lader: Neem extra batterijen mee voor al je elektronische apparaten, zoals je GPS-apparaat en zaklamp. Zorg ook voor een lader voor je telefoon, zodat je bereikbaar blijft.
 9. Voeding: je kan onverwachts lang stilstaan neem daarom voldoende mee voor de hele reis.
 10. Kleine wisselgeld: Neem wat kleine wisselgeld mee voor parkeergeld, tolwegen etc.
 1. Papieren: Zorg ervoor dat je alle relevante papieren bij je hebt, zoals je rijbewijs, paspoort, kentekenbewijs en eventuele boetes of bekeuringen die je nog niet hebt betaald.
 2. Wegenkaart: Neem een fysieke wegenkaart mee als back-up voor je GPS-apparaat.
 3. Gevarendriehoek: Zorg ervoor dat je een gevarendriehoek in je auto hebt, voor het geval je pech krijgt.
 4. Lantaarn: Neem een lantaarn mee voor het geval je pech krijgt of je auto niet start en je in het donker staat.
 5. IJskrabber: Neem een ijskrabber mee om de ruiten van je auto te ontdoen van ijs en sneeuw.
 6. Sneeuwkettingen: Als je naar een gebied gaat waar sneeuwkettingen verplicht zijn, zorg er dan voor dat je ze bij je hebt.
 7. Sneeuwlaarzen: Als je van plan bent om te gaan wandelen in de sneeuw, neem dan sneeuwlaarzen mee om je voeten warm en droog te houden.
 8. Handschoenen: Neem een extra paar handschoenen mee om je warm te houden en om te wisselen als je huidige paar nat wordt.

Met deze spullen zijn wij helemaal klaar om de kou te trotseren en te genieten van ons winteravontuur terwijl wij tegelijkertijd geld ophalen voor een goed doel. Maar let op: als het echt extreem koud is, overwegen wij om te blijven waar het warm is. Veiligheid gaat boven alles!

Wij hopen dat jullie het leuk vonden om deze lijst door te nemen. Vergeet niet om de rest van onze website te bekijken voor meer tips en trucs om je voor te bereiden op extreme winterweer. Nog tips voor ons?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.